Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 400g ovengroenten (ik gebruikte een voorgesneden zak ovengroenten van Delhaize: bloemkool, gele wortel, rode ui) 
  • 1 grote zoete aardappel 
  • 200 g falafel
  • 125 g griekse yoghurt 
  • Ras-el- hanout 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • peper & zout 
  • vers of gedroogte peterselie en bieslook 

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de zoete aardappel in blokjes leg deze op een bakplaat samen met de ovengroenten. 
  3. Kruid de ovengroenten met ras-el-hanout, peper en zout en meng met de olijfolie. 
  4. Verdeel de groenten over een bakplaat en bak 20 minuten in de oven. 
  5. Voeg na 20 minuten de falafelballetjes toe aan de groenten op de bakplaat en bak nog eens 5 minuten.
  6. Ondertussen maak je de saus: meng 125 g Griekse yoghurt met peper, zout, bieslook, en peterselie naar smaak.
  7. Als de groenten gaar zijn dresseer je ze op borden samen met de falafel en de yoghurtsaus. 
  8. Serveer de gegrilde groenten en falafel op borden en garneer met de yoghurtsaus.

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!