Wie ben ik? 

Hallo en welkom op mijn website! Ik stel me graag even voor. Ik ben Emma, een gepassioneerd diëtiste. Wanneer ik de naam diëtiste hoor denk ik meteen aan een dieet. Maar mispak je niet, bij mij kan je dit niet vinden. Al snel ontdekte ik dat diëten geen zin heeft en pak ik het anders aan. Geen resultaten op korte termijn, maar duurzame gedragsverandering die heel je leven zullen blijven. Nadat ik mijn diploma voedings- en dieetkunde behaalde, besloot ik nog een master gezondheidsbevordering te studeren aan de UGent. Hier kon ik mij nog meer verdiepen in wetenschap, gezondheid en psychologie zodat ik écht zorg op maat kan aanbieden.

 

Twee jaar geleden ontdekte ik de principes van het intuïtief eten en wat een opluchting was dat! Intuïtief eten is eten waar je lichaam nood aan heeft. Het lijkt simpel maar dat is niet altijd zo. Doorheen de jaren hebben we het vaak afgeleerd om te luisteren naar onze eigen noden. Nochtans bezit ons lichaam verschillende technieken om aan te tonen wanneer jij honger hebt, verzadigd bent of even nood aan ontspanning hebt. Zelf vind ik niets mooier dan luisteren en vertrouwen op mijn eigen lichaam. Ik zou het fantastisch vinden als ik jou hierin ook kan helpen! 

 

Lipoedeem

Toen ik 24 jaar ontdekte ik dat ik lipoedeem had. Zoveel losse puzzelstukken vielen op zijn plaats. Veel problemen en zorgen kon ik afvinken onder de symptomen van lipoedeem. Die cellulite, mijn benen die steeds groter werden, vaak pijnlijke en vermoeide benen,... Lang dacht ik dat iedereen hier last van had en net daarom stelde ik mij er geen vragen bij. Het krijgen van de diagnose woog zwaar op mij want... waarom ik? Mijn hele leven had ik al het gevoel gehad dat mijn lichaam net iets anders was dan dat van mijn vriendinnen of het schoonheidsideaal. Daardoor heb ik ondertussen al talloze dieetpogingen geprobeerd, zonder succes op lange termijn, maar die wel een verstoorde voedings- en lichaamsrelatie in de hand werkten. De diagnose voelde dan ook dubbel. Ik begreep nu eindelijk waarom ik al deze symptomen had wat enerzijds een enorme opluchting was, maar anderzijds moest ik ook wel afscheid nemen van de ideale billen die ik altijd voor ogen had. Nu sta ik al veel stappen verder. Ik heb een medisch parcours doorlopen (steunkousen, kiné, spataderoperatie) en mentaal heb ik het een plaats gegeven. Toegegeven, de ene dag gaat het beter dan de andere dag. Lipoedeem is pijnlijk vetweefsel en naast de fysieke klachten, komen ook vaak de emoties naar boven piepen. Maar ondertussen vind ik mijn lipoedeem oké en ook mijn lichaam zie ik iedere dag liever. Mijn lipoedeem hoort bij mij en dat kunnen zeggen is voor een groot deel aanvaarding. Ik ben er zeker van dat jij dit ook kan en dit wens ik iedere vrouw toe met lipoedeem. Door mijn verhaal te delen hoop ik zo meer aandacht tegen aan de ziekte, zodat niemand zich meer alleen of onbegrepen voelt. 

 

Hoe ben ik verder nog als persoon? Ik hou enorm van lekkere etentjes, mijn vrienden en mijn fantastisch lief. Mensen omschrijven mij als erg mensgericht en empathisch. Ik vind het heel erg belangrijk dat mensen zich begrepen en gehoord voelen. Met mijn diëtistenpraktijk hoop ik echt een verschil te maken met zachtheid, begrip en gefundeerde adviezen die helemaal bij je passen. Ik hoop dat ik je mag begeleiden naar een leven vol zin en goesting, want dat verdient iedereen. Ook jij.  

 

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten! 

Veel liefs

Emma 

 

Opleidingen

  • Master gezondheidsbevordering (2022-met grote onderscheiding, Ugent)
  • Voedings- en dieetkunde (2020- met onderscheiding, Odisee)
  • Switch Mastertraining  - gewichtsneutrale begeleiding (2021- Bodi Posi Diëtisten)
  • Healthy Habits diëtisten coaching (2023- Healthy Habits Celien) 
  • Opleiding jonge kind & adolescent (2023- Odisee)