Gewichtsstigma, hoe begint het?

Ik was enorm positief over de huidige shift en de kijk die we hebben over gewicht. Steeds meer mensen begrijpen mijn standpunt over mijn stelling ‘dik zijn betekent niet ongezond zijn’. Mijn persoonlijk insta-feed staat ondertussen vol met quotes over het accepteren van je lichaam en ook in mijn dichte omgeving zijn de meeste mensen mee in mijn visie. We zitten goed, we gaan de goede weg op, dacht dat naïeve stemmetje in mijn achterhoofd.

Lees meer »

Intuïtief eten, wat is dat nu juist?

Intuïtief eten... De laatste tijd valt de term steeds meer, maar wat houdt intuïtief eten nu precies in? Laat ons beginnen met eerst te verduidelijken dat intuïtief eten geen dieet is. Het is een kader om terug te keren naar de basis. Terug in te tunen met jouw lichaam en te leren luisteren naar jouw honger- en verzadigingssignalen. In principe kan iedereen luisteren naar zijn lichaam, maar dit wordt vaak verstoord doordat we focussen op externe signalen zoals dieetrichtlijnen, calorieën of sociale verwachtingen. 

Lees meer »

Favoriete koeken uit de Albert Heijn

Welke koekjes kies ik het best? Zijn koeken een voedzaam tussendoortje? Deze vragen krijg ik geregeld wel eens. We moeten er niet omheen draaien. Koeken zijn gewoon handig. Gemakkelijk om mee te nemen, ze verzadigen goed en bovendien zijn ze heerlijk. Hier hebben we standaard koeken in huis want zo heb je altijd een tussendoortje zitten. Maar welke kies je nu het beste? 

Lees meer »

Zin en onzin van zoetstoffen

Over suiker en zoetstof is al veel geschreven en op het internet vind je een hoop misleidende info. Beide hebben ze een zoete smaak, maar toch verschillen ze fundamenteel van elkaar. 

Lees meer »