Wat heb je nodig?

voor 2 personen

Voor de pesto

  • 50 g basilicum
  • 40 g ansjovis
  • 2 grote el olijfolie
  • 3 à 4 eetlepels kookvocht van de pasta

Voor de pasta

  • 150 g pasta (gemelli)
  • 200 g sugarsnaps/peultjes
  • 2 handjes rucola
  • 50 g pistachenoten
  • 1 à 2 el parmezaanse kaas
  • peper & zout

 

Hoe maak je het?

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Kook de laatste 5 min de peultjes mee. Heb je ze liever wat minder krokant? Kook dan de peultjes vanaf het begin mee met de pasta.
  • Vervolgens maken we de pesto. Doe de basilicum, ansjovis, olijfolie en wat kookvocht van de pasta in de blender en mix tot een gladde massa. Is de pesto niet zo loperig? Voeg er wat extra kookvocht aan toe.
  • Giet de pasta met de peultjes af en roer er de pesto en de sla onder.
  • Hak de pistachenoten fijn en voeg bij de pasta.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Werk af met wat parmezaanse kaas en dresseer!

 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!