Wil jij graag...

 • weten wat lipoedeem echt is? 
 • welke systemen en processen een rol spelen? 
 • ontdekken waarom lipoedeem veel complexer is dan enkel een 'vetafwijking'? 
 • de kennis hebben om zelf je zorgpad in handen te nemen? 

 

Dan is deze cursus iets voor jou! 

Tell me more!! 


Wat moet je weten over de cursus? 

 • De cursus is opgebouwd uit geschreven tekst, tabellen en ingesproken filmpjes waarin ik alles van A tot Z verduidelijk.
 • Je kunt gemakkelijk een app downloaden (Huddle) waarop je de cursus kunt bekijken of via de computer in de browser.
 • Je hebt drie maanden de tijd om alles op je gemak door te nemen.
 • De cursus is gebaseerd op kennis uit de wetenschappelijke literatuur.
 • Je kunt een bonusmodule aankopen genaamd 'Mythe versus feit', die de 20 meest gestelde vragen evidence-based beantwoordt voor € 19,99. 
  • Is lipoedeem progressief? Welke supplementen moet ik nemen? Werkt het keto-dieet? Is bariatrische chirurgie een oplossing? Welk dieet is effectief? 

Waarom is deze cursus er? 

Tijdens mijn medisch parcours in de lipoedeemwereld heb ik me ontzettend gefrustreerd en machteloos gevoeld. Ik voelde dat er iets mis was met mijn lichaam, maar ik begreep niet precies wat. Dokters stuurden me vaak van de ene zorgverlener naar de andere, zonder een duidelijke oplossing. Ik wilde me niet meer zo klein en machteloos voelen. Gesterkt door mijn achtergrond als diëtiste en Master of Science in de gezondheidsbevordering, doorploeterde ik de wetenschappelijke literatuur. Ik vond overeenkomsten, tegenstrijdigheden en hoop. De wetenschappelijke literatuur is in volle ontwikkeling en we weten steeds meer. Mijn wens is dat iedereen met lipoedeem zich niet meer machteloos voelt en zelf zijn zorgpad kan bepalen. In deze cursus deel ik mijn kennis, met nuance en wetenschappelijke onderbouwing. We zijn zoveel meer dan lipoedeem. Het is tijd om het heft in eigen handen te nemen.

Wat zeggen anderen? 

Veel gestelde vragen:

Wanneer start de cursus?

Direct na de aankoop van de cursus krijg je toegang en kun je ook de Huddle-App downloaden. Dan kun je de cursus volgen op je GSM via de app, of op je computer. Je hebt 3 maanden de tijd om alle informatie te verwerken. 

Gaat mijn lipoedeem verminderen?

Deze vraag begrijp ik heel goed en ik zal eerlijk met je zijn. Ik kan niet beloven dat lipoedeem zal verminderen, want het is en blijft een chronische ziekte. Wat ik je wel kan beloven, is dat je precies zult weten wat lipoedeem is, hoe complex de ziekte is, welke processen erbij betrokken zijn en dat je meer zelfvertrouwen hebt bij de dokter. Je krijgt ook info met effectieve manieren om lipoedeem onder controle te houden.

Gaat het volledig online door?

Ja! Alles is volledig online en op eigen tempo te volgen!

Hoelang kan ik alles bekijken?

Je hebt 3 maanden de tijd om alles te bekijken. Ik heb deze keuze gemaakt om de kosten te drukken. Ik wilde dat de cursus toegankelijk is voor iedereen, vandaar de kleine prijs voor de grote waarde. Verlies de tijd niet uit het oog want na 3 maanden heb je echt geen toegang meer. 

Voor wie is de cursus gemaakt?

In eerste instantie is het gemaakt voor vrouwen met lipoedeem, om jou te empoweren met kennis en zelf je gezondheid in handen te nemen. De cursus is ook heel ondersteunend om aan je omgeving uit te leggen wat lipoedeem precies is.

Ben je hulpverlener? Dan kan ik de cursus ook zeker aanraden! Je verwerft inzichten en leert hoe lipoedeem zich ontwikkelt. Je leert er strategieën die evidence-based zijn, waarbij nuance en evidence-based adviezen voorop staan.