Wat heb je nodig?
voor 4 personen
- 300 gram risotto
- 400 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 1 liter bouillon (ik gebruikte groentebouillon)
- 100 ml witte wijn
- 250 gram erwtjes (vers of diepvries)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Sap en zest van 1 citroen
- Olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Verse of gedroogde dille
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/m/f/temp-egtvdskwlkprcjtwqbrg/s7u1ww/photo_2023-05-28_14-22-55-2.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=960%2C1280%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=375&height=500)
Hoe maak je het?
-
Verhit de bouillon in een pan en houd het op laag vuur, zodat het warm blijft tijdens het koken.
-
Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de rijst bij en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn, het citroensap en -rasp en laat even koken.
-
Voeg geleidelijk warme bouillon toe, ongeveer 1 pollepel tegelijk, en blijf roeren totdat de bouillon bijna volledig is opgenomen door de rijst. Blijf dit proces herhalen totdat de risotto al dente is, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
-
Voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe en roer ze erdoorheen. Laat de erwtjes ongeveer 5 minuten meekoken tot ze gaar zijn.
-
Vermeng vervolgens de stukjes gerookte zalm en de parmezaanse kaas onder de risotto. Roer voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.
-
Breng de risotto op smaak met zout, peper en dille. Proef en voeg indien nodig meer citroensap of kaas toe.
-
Serveer de risotto met een beetje extra Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid en garneer met verse dille.
Geniet!!
SMAKELIJK!
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/m/f/temp-egtvdskwlkprcjtwqbrg/42ie2s/2.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1080%2C1080%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=50&height=50)
Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!