Wat heb je nodig?
voor 4 personen
- 300 gram risotto
- 400 gram gerookte zalm, in stukjes gesneden
- 1 liter bouillon (ik gebruikte groentebouillon)
- 100 ml witte wijn
- 250 gram erwtjes (vers of diepvries)
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Sap en zest van 1 citroen
- Olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- Verse of gedroogde dille
Hoe maak je het?
-
Verhit de bouillon in een pan en houd het op laag vuur, zodat het warm blijft tijdens het koken.
-
Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de rijst bij en roer tot alle korrels glazig zijn. Blus met de witte wijn, het citroensap en -rasp en laat even koken.
-
Voeg geleidelijk warme bouillon toe, ongeveer 1 pollepel tegelijk, en blijf roeren totdat de bouillon bijna volledig is opgenomen door de rijst. Blijf dit proces herhalen totdat de risotto al dente is, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
-
Voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe en roer ze erdoorheen. Laat de erwtjes ongeveer 5 minuten meekoken tot ze gaar zijn.
-
Vermeng vervolgens de stukjes gerookte zalm en de parmezaanse kaas onder de risotto. Roer voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.
-
Breng de risotto op smaak met zout, peper en dille. Proef en voeg indien nodig meer citroensap of kaas toe.
-
Serveer de risotto met een beetje extra Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid en garneer met verse dille.
Geniet!!
SMAKELIJK!
Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!