Wat heb je nodig?

  • Quinoa 
  • Gerookte zalm (of voor de échte sushi-lovers: rauwe zalm)
  • Sla 
  • Mango
  • Geraspte wortels 
  • Edamame boontjes
  • Alle soorten groenten die nog in de frigo liggen: Gebruiken! 
  • Bouillonblokje

Voor de dressing 

  • 125 ml yoghurt 
  • 1 grote lepel mosterd
  • 1 grote lepel honing 
  • Peper & zout

Hoe maak je het?

  • Kuis alle groenten en fruit en snijd ze in de vorm die je wenst. Edamame boontjes kun je kant- en klaar of diepgevroren kopen. Indien je er koopt uit de diepvries: maak klaar zoals op de verpakking.
  • Kook ondertussen de quinoa gaar (zoals de verpakking aangeeft) met een bouillonblokje. (De bouillonblokjes tip heb ik van mijn mama, dit toevoegen aan rijst, pasta, quinoa... geeft écht zoveel meer smaak. Thanks mama)
  • Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Dresseer vervolgens de borden met de quinoa, reepjes zalm, groenten & fruit. Serveer het samen met de dressing. 

 

Het is dus écht zo simpel als dat! Variaties hierop zijn echt eindeloos. Geniet ervan! 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!