Wat heb je nodig?

Grote kom soep

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • Handvol kerstomaatjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 liter groentebouillon

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de flespompoen in tweeën en verwijder de zaden.
  3. Snijd de uien in grove stukken en snijd de bol knoflook doormidden. 
  4. Plaats vervolgens de groenten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
  5. Rooster de groenten ongeveer 45 minuten in de oven, of totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  6. Haal de groentjes uit de oven, lepel het vruchtvlees uit de pompoen en pel de geroosterde knoflook, die nu zacht en gemakkelijk te pellen is.
  7. Doe alle groenten in een blender met een scheut water, en blend tot een gladde puree.
  8. Doe de mix in een soeppot op middelhoog vuur en voeg de groentebouillon toe. Houd je van een dunne soep, voeg je meer water toe. 
  9. Breng de soep aan de kook en laat het vervolgens op een laag vuur sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.

 

De soep is klaar!! Smakelijk!! 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!