Wat heb je nodig?
voor 2 personen
- 4 eieren
- 100g champignons, in plakjes gesneden
- 50 g geraspte kaas (bijv. Cheddar of emmentaler)
- enkele kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 ui, fijn gesneden
- Een handvol gemengde sla
- 1 tomaat, in plakjes gesneden
- Zout, peper (optioneel: chilipoeder)
- Olijfolie
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/m/f/temp-egtvdskwlkprcjtwqbrg/ar3fxw/photo_2023-06-12_16-43-23-1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=960%2C1280%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=375&height=500)
Hoe maak je het?
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijn gesneden ui toe aan de pan en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze tot ze lichtbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Klop ondertussen de eieren in een kom en breng op smaak met zout, peper & chilipoeder (als je graag wat pit hebt).
- Giet het eimengsel in de pan bij de champignons en ui. Laat het mengsel rustig bakken tot de onderkant gestold is.
- Bestrooi de bovenkant van de omelet met de geraspte kaas en leg enkele gehalveerde cherrytomaatjes er bovenop.
- Vouw de omelet dubbel en laat deze nog een paar minuten bakken totdat de kaas gesmolten is en de omelet volledig gestold
- Serveer de ommelet met een handvol gemengde sla en plakjes tomaat.
Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om lekker te zijn.
Geniet!!
SMAKELIJK!
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/m/f/temp-egtvdskwlkprcjtwqbrg/42ie2s/2.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1080%2C1080%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=50&height=50)
Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!