Wat heb je nodig?
Voor 4 pesonen
- 250 g couscous
- 400 g mix van gegrilde groenten uit de diepvries (zoals paprika, courgette, aubergine, te vinden in Coruyt, AH en Delhaize)
- 8 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
- enkele lepels granaatappelpitjes
- 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
- Enkele takjes munt, fijngehakt
- Een handvol amandelnoten, grof gehakt
- olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Een snufje cayennepeper (naar smaak)
- Zwarte peper en zout naar smaak
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/m/f/temp-egtvdskwlkprcjtwqbrg/n8ft50/photo_2023-09-26_11-19-40-1.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=837%2C1280%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=323&height=494)
Hoe maak je het?
-
Begin met het bereiden van de couscous. Doe de couscous in een grote kom en overgiet het met kokend water volgens de instructies op de verpakking. Meestal moet je 1 deel couscous mengen met 1,5 delen kokend water. Dek de kom af met een deksel of folie en laat de couscous 5-10 minuten wellen.
-
Terwijl de couscous aan het wellen is, bereid je de gegrilde groenten. Verhit een grillpan of barbecue en grill de bevroren groenten tot ze gaar zijn. Dit duurt meestal 5-7 minuten. Breng ze op smaak met zout en zwarte peper.
-
Snijd de gegrilde groenten in kleinere stukken als dat nodig is en laat ze afkoelen.
-
Roer de couscous met een vork en breng op smaak met olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper.
-
Voeg de gegrilde groenten, gedroogde abrikozen, avocado, gehakte munt, granaatappelpitjes en amandelnoten toe aan de couscous. Roer voorzichtig om alle ingrediënten gelijkmatig te verdelen.
-
Proef de taboulé en pas indien nodig de smaak aan door extra zout, peper, olijfolie toe te voegen.
- Serveer met nog wat extra munt en het is klaar!
Dit recept kan je ook gemakkelijk meedoen als lunch de volgende dag. Koud ook lekker!
Smakelijk!!
SMAKELIJK!
![](https://primary.jwwb.nl/public/i/m/f/temp-egtvdskwlkprcjtwqbrg/42ie2s/2.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1080%2C1080%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=50&height=50)
Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!