Wat heb je nodig?

Voor 4 pesonen

  • 250 g couscous
  • 400 g mix van gegrilde groenten uit de diepvries (zoals paprika, courgette, aubergine, te vinden in Coruyt, AH en Delhaize)
  • 8 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
  • enkele lepels granaatappelpitjes
  • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
  • Enkele takjes munt, fijngehakt
  • Een handvol amandelnoten, grof gehakt
  • olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Een snufje cayennepeper (naar smaak)
  • Zwarte peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Begin met het bereiden van de couscous. Doe de couscous in een grote kom en overgiet het met kokend water volgens de instructies op de verpakking. Meestal moet je 1 deel couscous mengen met 1,5 delen kokend water. Dek de kom af met een deksel of folie en laat de couscous 5-10 minuten wellen.

  2. Terwijl de couscous aan het wellen is, bereid je de gegrilde groenten. Verhit een grillpan of barbecue en grill de bevroren groenten tot ze gaar zijn. Dit duurt meestal 5-7 minuten. Breng ze op smaak met zout en zwarte peper.

  3. Snijd de gegrilde groenten in kleinere stukken als dat nodig is en laat ze afkoelen.

  4. Roer de couscous met een vork en breng op smaak met  olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper en zwarte peper.

  5. Voeg de gegrilde groenten, gedroogde abrikozen, avocado, gehakte munt, granaatappelpitjes en amandelnoten toe aan de couscous. Roer voorzichtig om alle ingrediënten gelijkmatig te verdelen.

  6. Proef de taboulé en pas indien nodig de smaak aan door extra zout, peper, olijfolie toe te voegen.

  7. Serveer met nog wat extra munt en het is klaar! 

 

 

Dit recept kan je ook gemakkelijk meedoen als lunch de volgende dag. Koud ook lekker! 

 

Smakelijk!! 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!