Wat heb je nodig?

voor 4 personen

  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 450 g pompoen (vers of diepvries)
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • gele currypasta (naar smaak)
  • olijfolie

 

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui fijn en snijd de paprika en de pompoen in blokjes. (Moet het snel gaan? Gebruik diepvriespompoen: goedkoop + voorgesneden in mooie blokjes)
  2. Verhit olijfolie in een pot en fruit de ui. Voeg de pompoenblokjes en de kikkererwten toe. Schep vervolgens de currypasta eronder en roer goed. (Ik gebruikte ±4 koffielepels.)
  3. Voeg vervolgens de kokosmelk en de tomatenblokjes toe en laat eventjes pruttelen. Hoe langer het geheel kookt, hoe meer smaak het krijgt.
  4. Voeg als laatste de paprikablokjes eraan toe en laat 5 à 10 minuten mee koken.
  5. Serveer met wat rijst of naanbrood.

 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!