Wat heb je nodig?

voor 2 personen

  • 300 g spruiten 
  • 100 g fetakaas 
  • 4 sneden bacon
  • 1 handje hazelnoten 
  • 1 handje gedroogde veenbessen 
  • enkele takjes rozemarijn
  • zwarte peper
  • zout (optioneel)

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was en kuis ondertussen de spruitjes en snijd in twee. Hak vervolgens de rozemarijn fijn.
  • Doe de spruitjes in een ovenschaal en meng er een lepel olijfolie onder en kruid met peper en rozemarijn.
  • Rooster de spruitjes 20 à 25 min. in de oven. Proef of de spruitjes zacht zijn, zoniet rooster je ze nog voor 5 min.
  • Snijd ondertussen de bacon in kleine stukjes en rangschik deze op een bord. Zet het bord 2 à 3 min in de microgolf op de hoogste stand tot je knapperige stukjes hebt.
  • Doe de feta in kleine stukjes. Een handig hulpmiddel is een vork om de feta uit elkaar te halen. 
  • Hak de noten fijn die je vervolgens roostert in een pan. Let op dat ze niet verbranden.
  • Als de spruitjes klaar zijn, verdeel ze over 2 borden. Daarna dresseer je er de feta, noten, veenbessen en krokante bacon over. Werk eventueel af met peper, zout en een lepeltje olie. Een lekker, voedzame en warme lunch! 

 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!