Wat heb je nodig?

  • 2 bananen
  • 3 eieren 
  • 150 g havermout 
  • 3 eetlepels bruine suiker 
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 50 ml melk
  • snuifje zout
  • handje rozijnen (naar smaak) 

 

Hoe maak je het?

  1. Doe de rozijnen in water en laat de rozijnen een nacht hierin wellen. Dit zorgt voor zachte en sappige rozijnen. Geen tijd om een nacht te wachten? Verwarm water tot onder het kookpunt en laat de rozijnen hier 30 minuten in wellen. 
  2. Verwarm vervolgens de oven voor op 180°C.
  3. Blend de banaan, eieren, havermout, suiker, bakpoeder, melk en zout tot een gladde massa. Ik gebruikte de staafmixer maar je kan ook een blender gebruiken.
  4. Roer er vervolgens de rozijnen onder.
  5.  Giet het beslag in een ingevette vorm, strijk het oppervlak glad en bak het bananenbrood 50 à 60 minuten. 
  6. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. 

 

Dit is heerlijk als tussendoortje of als ontbijt. 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!